Logo and name DigiDat

We maken uw beeldmateriaal duurzaam en toegankelijk.

Bel DigiDat

 

Zomeractie 2024, 20% korting op dia digitalisatie

 

DVD's, mini DVD's en CD's overzetten op USB stick

DigiDat is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het hoogwaardig overzetten van beeldmateriaal. We werken zowel voor particulieren, bedrijven alsook voor de overheid (onze referenties)

Alle overzettingen van DVD's, mini DVD's en CD's gebeuren in ons eigen labo in België, waar u ook persoonlijk uw DVD's en CD's kan aanleveren. U weet dus bij DigiDat altijd waar uw onvervangbare herinneringen zich bevinden en wie toegang heeft.

Mocht de gewone overzetting niet lukken, dan passen we datarecuperatie technologie toe, zonder meerkost voor u.
Mocht het ons alsnog niet lukken, dan zijn er geen kosten voor u. We werken volgens No cure no pay.
U hebt dus niets te verliezen.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze pagina, neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze technici via onze servicelijn.
Ze helpen u graag verder.

DVD overzetten op USB-stick.
  • Overzetting van de data van de DVD's en CD's.
  • Bij problemen van het uitlezen van de DVD's of CD's gaan we over tot datarecuperatie.
  • Bij een video DVD zetten we alles over naar mpg4 high definition zodat u het kan bekijken op uw smart-tv, tablets, GSM, PC of Mac.
  • Overzetting van de data naar USB stick of externe harde schijf.
  • 14 dagen back-up van uw DVD en CD data bij oplevering of verzending.

Wat gaat de overzetting van DVD's, mini DVD's en CD's u kosten?
 

Omschrijving Prijs
Overzetting van DVD's, mini DVD's en CD's 15

Tarieven zijn per beschreven DVD zijde in euro en incl. BTW.

 

Opslagmedia

Euro
Usb-stick 16 GB 15
Usb-stick 32 GB 20
Usb-stick 64 GB 25
Externe harde schijf 1 TB 69

 

Hoe uw DVD's aanleveren?

Digitalisatie negatieven aanlevering.

Via bpost:
Kiest u voor verzending: zorg dan voor een stevige verpakking. Een sterke kartonnen doos opgevuld met krantenpapier of isolatieschuimpjes voldoet.
Zorg ervoor dat de doos goed dichtgeplakt is met tape om eventueel uitscheuren te voorkomen. U dient uw beeldmateriaal altijd samen met de opdrachtbon te verzenden.

Persoonlijk aanleveren:
U kan uw beeldmateriaal persoonlijk aanleveren bij DigiDat. Dit op afspraak en op de voorziene momenten. Zodoende hebben we voldoende tijd om bijkomende vragen te beantwoorden en kan u ook toelichting geven bij uw opdracht.
We berekenen u ook onmiddellijk uw kosten voor de digitalisatie van uw beeldmateriaal.

Opmerkingen:

 

Meer info?

 

Bel DigiDat

Voor bijkomende inlichtingen kan u ons altijd vrijblijvend
contacteren op onze
servicelijn:
013 / 66.88.41
of
info@digidat.be

maandag 11 - 17
dinsdag 11 - 17
woensdag 11 - 19u30
donderdag gesloten
vrijdag 11 - 17
zaterdag 9 - 12

Openingsuren persoonlijk binnenbrengen en uithalen materiaal

maandag 12 - 17
woensdag 17 - 19u30
zaterdag 9 - 12

Enkel op afspraak zodat we voldoende tijd voor U kunnen voorzien.
Adres, routebeschrijving en routeplanner naar Digidat
(Er is ruime parkeergelegenheid voorzien)
Download opdrachtbon

 

Veelgestelde vragen over DVD, mini DVD's en CD

DVD's Rippen:

DVD's rippen is het proces waarbij digitale bestanden worden gecreëerd door de inhoud van een DVD te extraheren. Dit maakt de DVD-inhoud afspeelbaar zonder de fysieke schijf. Bij DVD's rippen draait het om het isoleren van bepaalde elementen, zoals video's of audio.

DVD's Overzetten:

DVD overzetten is het proces waarbij de volledige structuur van uw DVD behouden blijft en een duplicaat wordt gemaakt. DVD's overzetten betekent simpelweg het kopiëren van de gehele inhoud naar een ander opslagmedium.

DVD digitaliseren:

De Data op een DVD is al digitaal en het gaat hier dus om een misverstand. Men bedoelt hier het overzetten of het rippen van een DVD mee.

Bij DigiDat zetten we uw DVD over en dan gaan we, waar dit nodig is, het bestandsformaat aanpassen en optimaliseren voor weergave op smart-tv, tablets, GSM, PC, Mac enz. U hebt dus verder geen omzettingen en aanpassingen meer te doen om uw herinnering weer te kunnen bekijken.

DVD rot is een term die wordt gebruikt om de achteruitgang van de fysieke staat van een DVD aan te duiden. In tegenstelling tot de duurzaamheid die vaak wordt geassocieerd met digitale opslag, zijn DVD's gevoelig voor degradatie over tijd, wat resulteert in wat algemeen bekend staat als DVD rot.

De oorzaken van DVD rot kunnen variëren, maar het fenomeen wordt vaak veroorzaakt door chemische veranderingen in de materialen waaruit de DVD is opgebouwd. Deze veranderingen kunnen leiden tot onleesbare sectoren op de schijf, wat kan resulteert in de onleesbaarheid van de DVD.

Factoren die bijdragen aan DVD rot zijn onder meer blootstelling aan vocht, hitte en zonlicht. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen en de fabricageprocessen spelen een rol. Zelfs DVD's van gerenommeerde merken kunnen na verloop van tijd vatbaar zijn voor dit fenomeen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat DVD rot een onomkeerbaar proces is. Preventieve maatregelen, zoals het opslaan van DVD's in een koele, droge omgeving en vermijden van direct zonlicht, kunnen degradatie vertragen, maar niet volledig voorkomen.

Om deze problemen te voorkomen, is het een slimme keuze om je DVD's over te laten zetten. Bijkomend maakt u uw waardevolle herinneringen ook toegankelijk voor smart-tv, tablets, GSM, PC enz.

DVD's degraderen na verloop van tijd, wat resulteert in afspeelproblemen en kwaliteitsverlies. Het degradatieproces van een DVD omvat chemische veranderingen, zoals oxidatie van de reflecterende laag en migratie van kleurstoffen in de data-laag.

Blootstelling aan vochtigheid, hoge temperaturen en zonlicht kan dit proces versnellen. Daarnaast speelt de initiële kwaliteit van de DVD een cruciale rol. Hoogwaardige, goed gefabriceerde DVD's hebben over het algemeen een langere levensduur. Bij kwalitatief slechte DVD's kunnen er al na 3 jaar problemen optreden.

Om deze problemen te voorkomen, is het een slimme keuze om je DVD's over te laten zetten. Bijkomend maakt u uw waardevolle herinneringen ook toegankelijk voor smart-tv, tablets, GSM, PC enz.

 

 

© DigiDat 2024